Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΉ

Αποτέλεσμα εικόνας για εικόνα δικαστηρίου
Υπάρχουν  προτάσεις προκειμένου να υποβληθεί ομαδική αγωγή για αναδρομική καταβολή των περικοπέντων με τους ν. 4051/4093/2012 αποδοχών, επιδομάτων εορτών και αδείας από τον εργοδότη μας - ΓΛΚ κλπ  από τα γραφεία :

  1.  του καθηγητού κ. Αλέξη Μητροπούλου
  2. του κ. Κοκκίνου Μιχάλη και 
  3. του κ. Σκορδίλη Νικολάου

Οποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει με τα γραφεία του συλλόγου για περισσότερες πληροφορίες. 
Η πρόταση  από το γραφείο του καθηγητή κ.Μητροπούλου Αλέξη  περιλαμβάνει τα παρακάτω έντυπα τα οποία πρέπει να συμπληρωθούν και να υποβληθούν στο γραφείο του ομαδικά από το σύλλογο.
Θα καταβληθεί μια αμοιβή για όλες τις ενέργειες μέχρι τελεσιδικείας.

(1)
ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΝΤΟΛΗΣ

         Στην Αθήνα σήμερα την   /../2018 οι υπογράφοντες αφενός ο ………………………………του ………………, κάτοικος …………..  οδός, ……………………………, με ΑΦΜ ……………. ΔΟΥ ……………… και αφετέρου ο Δημήτρης Πετρόπουλος, δικηγόρος Αθηνών (ΑΜ ΔΣΑ 29335), οδός Ιπποκράτους, αριθμ. 66 συμφώνησαν, συνομολόγησαν και συναποδέχθηκαν τα κάτωθι:

          Α. Οι πρώτοι των συμβαλλομένων, οι οποίοι θα καλούνται στη συνέχεια χάριν συντομίας "οι Εντολείς" αναθέτουν στον δεύτερο τούτων ο οποίος θα καλείται στη συνέχεια "ο Εντολοδόχος" όπως αυτός, μόνος ή με τους συνεργάτες του δικηγόρους, φέρει σε πέρας, δικαστικώς ή εξωδίκως, μέχρι την έκδοση αμετάκλητης αποφάσεως και μέχρι ικανοποιήσεως αυτών τις αξιώσεις τους για αναδρομική καταβολή των περικοπέντων με τους ν. 4051/4093/2012 αποδοχών, επιδομάτων εορτών και αδείας από τον εργοδότη τους.

         Β. Την διεκπεραίωση της ως υποθέσεως αναλαμβάνει ο Εντολοδόχος υπό τους εξής όρους, οι οποίοι γίνονται αποδεκτοί από κοινού από αμφότερα τα συμβαλλόμενα μέρη, συγκεκριμένα:

          1) Ο Εντολοδόχος θα λάβει από τους ως άνω Εντολείς του για αμοιβή του σε περίπτωση επιτυχούς εκβάσεως της δίκης το ποσοστό τρία τοις εκατό ( 3 % )  πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ επί του ποσού που θα εισπραχθεί από τους Εντολείς κατά οποιονδήποτε τρόπο είτε κατόπιν δικαστικού αγώνα, είτε κατόπιν συμβιβασμού, έστω και αν η είσπραξη επιτευχθεί με μια μόνο πράξη (ενέργεια). Σε περίπτωση αποτυχίας της δίκης ο Εντολοδόχος δεν θα λάβει ουδεμία αμοιβή.

          2) Τα δικαστικά έξοδα και οι λειτουργικές δαπάνες που θα απαιτηθούν (καταθέσεις, επιδόσεις, γραμμάτια προείσπραξης, δικαστικό ένσημο, παραστάσεις κ.λ.π.) θα προκαταβληθούν από τους Εντολείς σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στον Κώδικα περί Δικηγόρων.

          3) Δεν επιτρέπεται στους Εντολείς να συμβιβαστούν με τους αντιδίκους χωρίς τη σύμπραξη και έγγραφη συναίνεση του Εντολοδόχου.

          4) Οι Εντολείς δεν έχουν δικαίωμα να ανακαλέσουν την παρούσα εντολή καθ’ όσον αυτή αφορά και το συμφέρον του Εντολοδόχου, σύμφωνα με το άρθρο 724 του Α.Κ.

          5) Οι Εντολείς αναλαμβάνουν την υποχρέωση να παραδώσουν στον Εντολοδόχο όλα τα απαιτούμενα αποδεικτικά έγγραφα για την δικαστική υποστήριξη της υποθέσεως.

          Το παρόν συντάχθηκε σε δύο (2) πρωτότυπα και υπογράφηκε από αμφοτέρους τους συμβαλλομένους που έλαβαν ανά ένα όμοιο.



                                                     ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ

         Ο εντολέας                                                                                                          Ο εντολοδόχος
                                    

                                                                                             (2)               

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ
Ο/Η υπογράφ… _____________________________του ……………………………..,κάτοικος της οδού……………………………..με αριθ.:………………………….της πολης/χωριού _________________με ΤΚ…………………. κάτοχος του υπ’ αριθμ. ________________________ Δ.Α.Τ. και, με ΑΦΜ …………………………………ΔΟΥ……………………….. εξουσιοδοτώ τον δικηγόρο Αθηνών Δημήτρη Πετρόπουλο του Κωνσταντίνου (ΑΜ ΔΣΑ 29335), κάτοικο Αθηνών, οδός Ιπποκράτους, αριθμ. 66 παρέχοντάς του την κατά τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας δικαστική πληρεξουσιότητα των πράξεων της προδικασίας και δίνω σε αυτόν την ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα, προκειμένου να προβεί στην κατάθεση της σχετικής αγωγής και σε όλες τις νόμιμες δικαστικές ή εξώδικες διαδικαστικές πράξεις, καθώς και να παρίσταται κατά την κρίση του σε όλα τα αρμόδια δικαστήρια, κάθε βαθμού δικαιοδοσίας, στην πρώτη δικάσιμο ή σε οποιαδήποτε μετ’ αναβολή, ακόμη και σε εκ παραπομπής δίκη και να με εκπροσωπεί ή να διορίζει άλλους Δικηγόρους ως πληρεξουσίους μου, επιθυμώ δε να συζητηθεί η αγωγή μου ακόμη και χωρίς την παράσταση των πληρεξουσίων δικηγόρων μου, προκειμένου να διεκδικηθούν αναδρομικά, οι περικοπές των αποδοχών, των επιδομάτων εορτών και αδείας που μου επεβλήθησαν με τους ν. 4051/4093/2012.
Επίσης δηλώνω ότι εγκρίνω ως έγκυρες και ισχυρές όλες τις ενέργειες του εντολοδόχου μου (υπογραφή αγωγής, κατάθεση κλπ.), όπως και κάθε διαδικαστική πράξη και ενέργεια που έχει διενεργηθεί ή/και θα διενεργηθεί στο πλαίσιο της ως άνω υπόθεσής μου. Η παρούσα ισχύει για 10 έτη.
               Αθήνα,                          20..
          Ο/Η εξουσιοδοτ..


                                              Βεβαιώνεται το γνήσιο της Υπογραφής από ΚΕΠ

                                                                  (3)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ
Επίθετο……………………Όνομα………………Όνομα Πατρός…………………...
Όνομα-Επίθετο Συζύγου…………………………………………………………........
Διεύθυνση Κατοικίας (οδός, αριθμός, τ.κ., πόλη)……………………………………
…………………………………………………………………………………………..
Τηλέφωνο οικίας………………………….
Κινητό τηλέφωνο…………………………email……………………………………..
ΑΦΜ…………………………………….Δ.Ο.Υ…………………………………..…..
Φορέας Συνταξιοδότησης…………………………………………………………….
Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ/ΑΜ ΓΛΚ  ………………………………………………….
Ημερομηνία Συνταξιοδότησης ……………………………………………………….

Επίσης να συνυποβάλει και τα:
v  Αντίγραφο Πράξης Συνταξιοδότησης
v  Αντίγραφα Ενημερωτικών Σημειωμάτων Αποδοχών:
1ου, 2ου, 3ου και 4ου τριμήνου του 2012
1 τριμήνου του 2013
Ετήσιες βεβαιώσεις αποδοχών του 2014, 2015, 2016, 2017 και μια βεβαίωση 2018
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΝΤΥΠΑ ΣΕ WORD
Έντυπο προσωπικών στοιχείων
Έντυπο εξουσιοδότησης
Εξουσιοδότηση - εργολαβικό δίκης

Tα έντυπα τα έχουμε στείλει στο Unoversity Press (Καρποδίνης Γιάννης) και στο  COPYLAND (Ματσαμάς Φώτιος Ε.) πίσω από το Πανεπιστήμιο. Μπορούν να σας τα τυπώσουν