Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Οι επιστολές Βαρουφάκη & Χαρδούβελη

 Σας παραθέτουμε και τις δύο επιστολές που έχουν σταλεί στη Ε.Ε.

 

H επιστολή Βαρουφάκη προς τους δανειστές -Ολα τα μέτρα




H επιστολή Βαρουφάκη προς τους δανειστές -Ολα τα μέτρα


Η Ελλάδα απέστειλε τη λίστα με τις προτάσεις της για τις μεταρρυθμίσεις τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, στις 23:15, προς τον πρόεδρο του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, την οποία δημοσίευσε το Reuters. Η επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη ξεπερνά τις 2.500 λέξεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, η Ελλάδα δεσμεύεται να μην ακυρώσει οποιαδήποτε εν εξελίξει ή ολοκληρωμένη ιδιωτικοποίηση και να διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» δεν θα έχουν δημοσιονομική επίπτωση, σύμφωνα με έγγραφο που περιέχει τα σχέδια μεταρρύθμισης.


Πηγή: H επιστολή Βαρουφάκη προς τους δανειστές -Ολα τα μέτρα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/193072/h-epistoli-varoyfaki-pros-toys-daneistes-ola-ta-metra#ixzz3SswoZWIG

H επιστολή Χαρδούβελη

Μέτρα 980 εκατ. ευρώ στην επιστολή της Αθήνας στην τρόικα

Μέτρα 980 εκατ. ευρώ στην επιστολή της Αθήνας στην τρόικα
  (Φωτογραφία:  Associated Press )


Αθήνα
Η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, το πάγωμα των συντάξεων έως το 2017, η αύξηση των ελάχιστων ενσήμων για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, είναι εκ των βασικών μέτρων, συνολικού ύψους 980 εκατ. ευρώ, που αναφέρονται στην επιστολή 43 σελίδων της κυβέρνησης προς την τρόικα.

Η Καθημερινή, με ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες, παρουσιάζει τα επίμαχα σημεία της επιστολής με όλα τα μέτρα (άμεσα μέτρα για τα οποία δεσμεύεται η κυβέρνηση, αλλά και τα «προληπτικά μέτρα» για το 2015 που θα ληφθούν αν κριθεί αναγκαίο), τα οποία η τρόικα μελετά και η απάντησή της αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- μέχρι σήμερα, Τρίτη, το βράδυ.

Διαβάστε:
»» Ολόκληρο το κείμενο της 48σέλιδης επιστολής